Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Red Velvet cupcakes

Ihastuin näihin erään tuttavan juhlissa ja pakkohan niistä oli resepti saada myös itselle. Samalla sai kerrata vähän mittamuutoksia.

Allergia-asiaa
Laktoosittomiin kuppikakkuihin tarvitset laktoositonta voita, kaakaojauhetta, piimää ja mascarponea. Laktoositonta kaakaojauhetta on esimerkiksi Fazerin Cacao ja Granolon laktoositonta mascarponea saa joistakin S-marketeista.




Kuppikakku taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl sokeria
1 muna
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 pulloa (á 30 ml) punaista elintarvikeväriä (Dr Oetker nestemäinen)
1 tl vaniljasokeria
1,2 dl piimää
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl etikkaa

Mascarpone-kuorrute100 g huoneenlämpöistä voita
100 g mascarponea
5 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita erillisessä astiassa kaakaojauhe, vaniljasokeri ja väriaine paksuksi tahnaksi. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.

Lisää puolet piimästä ja puolet jauhoista hitaasti vatkaten.

Lisää loput ja vatkaa hieman nopeampaa kunnes taikina on tasaista.

Lisää suola, sooda ja valkoviinietikka. Vatkaa reilulla teholla 1-2minuuttia, kunnes taikina on kuohkeaa ja kiiltävää.

Jaa taikina tasan pellille asetettuihin muffinssivuokiin ja paista noin 20 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen koristelua.

Valmista kuorrute.

Vatkaa voi, tuorejuusto ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri erissä.

Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti